Tervetuloa!

Tässä blogissa selvittelen kaikenlaista maan ja taivaan väliltä. Sellainen itsekin olen...Kaikenlaisesta uudesta innostuva! Tällä hetkellä blogini käsittelee tulevien häitteni suunnittelua, Slanka-kuuria sekä pian Buzzador-tuotetestaajan mietteitä testaukseen tulevista tuotteista. :) Jään itsekin mielenkiinnolla odottamaan minkälainen sekametelisoppa tästä blogista syntyy!

maanantai 27. helmikuuta 2012

Ruokavaraston täydennystä ja syvällisten tuumailua...

Operaatio Slanka
***********************************************************************************
Tänään pääsin vihdoin täydentämään ruokavarastoani. Matkaani lähti Slankaa useita pusseja. Onnekseni olen saanut luvan nauttia pari pussia ylimääräistä näiden salitreenien ja lenkkeilyjen vuoksi. :) Kaapista löytyy nyt herkullista vanilijaa, minttusuklaata, tuttifruttia, mansikkaa ja kanakeittoa. Tuota kanakeittoa jännityksellä odotan, sillä kilpailevan merkin suolaiset eivät uponneet minuun lainkaan!

Tulostakin oli tullut jopa -200g! ;) Olen tulokseen kyllä tyytyväinen, sillä hiihtoloman syömiset vähän lipsuivat...Niin lipsuivat muuten suksenikin hiihtolomaladuilla, vaikken ladulle päässyt kuin kerran.

Putiikista lähti matkaani myös pari uutta paitaa. Alennusmyynnistä tietty! :) Se tässä hoikistamisessa on, että saa olla aina viiden kilon välein olla ostamassa uutta vaatetta kaappiin. :) Kerrottakoon nyt tulokset, joita olen saavuttanut kahden kuun aikana...

2.1.2012 aloitin kuurilla - En puhtaalla, mutta vettä aloin juoda jälleen reippaasti (ainakin 3 litraa menee päivässä) ja herkut jätin... Silmissäni siintää siis heinäkuun hellehäät... :)
9.1.2012 - Tulos: -4,8 kg (Nesteet veks ja tästä eteenpäin lähtee läskit!)
16.1.2012 - Tulos: -1,1kg (Ihan ookoo viikkopudotus. Tosin enemmänkin olisi saanut lähteä...)
23.1.2012 - Tulos: +1,4kg - En enää muista, mitä tässä oli päässyt käymään...Melkoisen alakuloista!
30.1.2012 - Tulos: -0,9kg - Parempi tämäkin kuin plussat!
6.2.2012 - Tulos: -1,2kg - Treeni puree! Vaatteissa ja kasvoissa huomaa jo selvän eron kuukauden takaiseen!
13.2.2012 - Tulos: +0,2kg - :( Oscarin kanssa oltiin turvottu saman verran! Se on varmastikin se erikoinen huumorintaju kun meillä painaa... ;) Vai mitä Oscar?
27.2.2012 - Tulos -0,2kg - Kävin vaa'alla ennen aivoriihiryhmää ja Oscar ei ollut naurattamassa, joten sain pudotettua sen kahden viikon takaisen plussatuloksen. :)

Yht. -6,7kg  --> Lue: Säälittävää! Säälittävää!

Noh...Kuten tästä nyt itsekin huomaan, on otettava itseä niskasta kiinni! Ihme kitkuttelua! Ja mä olin vuosi sitten syksyllä tiputtanut tässä ajassa jo 15 kiloa! Onneksi päätin aloittaa jälleen blogin! Vaikkei tätä kukaan lukisikaan itseni lisäksi, niin saanpahan nyt hyvän syyn raportoida tuloksia julkiseen levitykseen. Ja se jos joku minua tsemppaa! :) Katsokaahan ensiviikon pudotus... Blogikirjoittelu, yhdistettynä Slankaan, pudottaa painoa paljon tehokkaammin. ;)

Enkä muuten halua, että aivoriihiryhmä tulee heinäkuussa heittelemään mua niillä vihreillä kuulilla ja Brunbergin tryffeleillä!Huomenna kyllä heti töiden jälkeen punttihommiin salille. Olen jäänyt salitreenaukseen koukkuun! Treenin jälkeinen olo on mahtava! Ystäväni, joka käy aina välillä hartiahieromassa minua totesi viimeksi, että "Aivan kuin eri ihmistä hierois! Nää sun hartiatha liikkuu!" :) Olen huomannut saman! Ei enää päätä särje!

Tässä vihreän kuulan kuvaa googlatessani bongasin hauskan aiheeseen liittyvät kirjoituksen, joka on ilmestynyt Satakunnan Kansassa 26.12.2009
"100 tapaa syödä Vihreä kuula" - Mielenkiintoinen historiallinen näkökanta Vihreiden kuulien maailmaan. Tässä knoppitietoa myös Oscarille. :)

No, mutta minä olen nyt Vihreät kuulani syönyt, eikä niitä siis kirkonportaillakaan heitellä, joten tää likka Slankkaa nyt ihan tosissaan!

**********************************************************************************
Täti ope tuumailee...

Kuten jo olen täällä maininnutkin, blogini käsittelee kaikenlaisia asioita Slankkaamisen lisäksi. Ehkäpä siis jatkossakin käsittelen erilaisia asioita erilaisilla väliotsikoilla. :) Täten mahdolliset lukijat voivat itse valita kiinnostuksen mukaan.

Luin perjantain Opettaja-lehdestä ajatuksia herättävän OAJ:n puheenjohtaja Olli Luukkaisen kirjoituksen "Aikuisten herättävä lasten asialle".

Voi kuinka toivon, että mahdollisimman moni vanhempikin saisi kyseisen tekstin haltuunsa! Luukkainen aloittaa kirjoituksensa: "Siinä ei paljon Pisa-menestys auta, jos lapset voivat pahoin eikä kenelläkään ole aikaa heille."  Luukkainen käsittelee juurikin sitä asiaa, joka minua on askarruttanut näinä muutamana opevuotenani.

Surullisen usein vanhemmat olettavat lastensa olevan miniaikuisia, joiden oletetaan osaavan tehdä suuriakin päätöksiä ja ratkaisuja aivan itse. Näillä suurilla päätöksillä tarkoitan mm. nukkumaanmenoaikoja, TV-ohjelmien katselua, syömistottumuksia... "Lapselle ei anneta aikaa olla lapsi, toimia ja kasvaa kuin lapsi." Luukkainen kirjoittaa. Lapset eivät enää itsekään tiedä miten olla lapsia. Miten leikkiä ilman huolta aikuisten asioista? Miten toimia ryhmässä, erilaisten ihmisten kanssa? Miten olla vastuussa oikealla tavalla omista tekemisistä? Lapset ymmärtävät yllättävän paljon kuulemistaan asioista vaikkei se aina aikuisesta siltä tuntuisikaan!

Niin Luukkainen kuin minäkin toivon, että aikuiset uskaltaisivat ottaa kasvattajan roolin kotona. Kotona on luotava selkeät rajat ja opettaa, kertoa ja omilla esimerkeillään osoittaa, että kaikenlainen käytös ei ole sallittua. Lapsia on kasvatettava vähitellen ottamaan vastuuta tekemisistään. Aikuisten ei pidä olettaa, että lapset osaavat kaiken tämän ilman ohjausta ja opastusta. Vastuu ei ole pelkästään koulun vaikka koulussakin paljon näitä asioita opitaan. Voi kunpa kaikki vanhemmat olisivat aidosti aikuisia ja kuten Luukkainen toteaa: "Aikuisten on uskallettava itse olla aikuisia."

Kaikki tämä ylläoleva on onneksi monelle aikuiselle itsestäänselvää ja hyvä niin... Ja ehkäpä se on helppo elämöidä asiasta, kun ei ole omia kotikasvatettavia. Viitenä päivänä viikossa tosin saan opettaa isolle joukolle sympaattisia lapsia tärkeitä asioita elämää varten. Olenpas onnekas!

Tällaisia asioita se Täti Ope tänään pohti...
**********************************************************************************
Häisiinmenosta...
Ja kah...Enpä malta olla tästäkin vähän kirjoittelematta. Olihan tänään taas YLE 2:lla Satuhäät. :) Laitetaan tähän loppuun vähän tunnelmakuvaa viimekeväältä takapihaltamme... :) Melkoisen herkkä kuva ja ah niin keväinen! Tänään muuten iltapäivästä talitintti visersi ja aurinko paistoi! KEVÄT TULEE! Oletko valmis?
 Koulussa muutamaa tyttöä kovin nauratti, kun kerroin, että ope pääsee ostamaan keväällä hääpukua... :) "Hihihi...Hassua!" eräs tyttö kikatteli... :)

2 kommenttia:

 1. Hei Täti Ope, olet vaan niin perustellisen oikeassa tuossa vanhemmuuden puuttumisessa. On todella vaarallista koko yhteiskunnalle jos vanhemmat eivät tiedosta 3xR -rooliaan. Eli lapsi tarvitsee rajoja, rakkautta ja ruokaa. Ja koulu on oppimista varten, sen kasvatuksen pitää tapahtua kotona, niin yhteiskunnallisen kuin muunkin peruskasvatuksen.

  Itse olin hyvin tarkka siitä, että en yrittänyt edes vahingossa syöttää yhteiskunnallisia näkemykisäni oppilaille, heidän on muodostettava itse ja perheen kanssa koko filosofinen maailmansa ja minä voin vain antaa vain erilaisia rakennusaineita.

  ps. jäin sinulle velkaa niistä kipoista, en huomattut niitä toimituskuluja.

  Mutta kiitos tuosta hienosta bloggauksesta, kuten sanoin täti Opeppa on asiaa, jotka kannataa kuunnelle ja lukea.

  Oscari

  VastaaPoista
 2. Toimituskuluilla ei kiirettä! :) Toivottavasti pullot ovat toimivat! :)

  VastaaPoista